Logotext

15 JANUARI - 6 FEBRUARI

ANNA R KINMAN

”Med förundran upplever jag skönheten i naturens gemensamma linjer. Dessa förtydligas när former, som i verkligheten är mycket små, kraftigt förstoras. Jag arbetar idag både med keramik och musik. Mellan dem finns ingen motsättning. Där finns linjer och rörelse, rytm och puls. Centrala begrepp i mitt arbete är sinnlighet, ärlighet och mod.”

ANN-CHRISTIN MOBERG

”Jag har tecknat och målat under hela mitt liv, så länge jag kunnat hålla i en penna. Jag kallar mig autodidakt, men har gått många kurser genom åren. Jag håller kurser i akvarellteknik sedan nästan 15 år tillbaka. Genom åren har jag haft många utställningar som varit jurybedömda. Mina motiv hämtar jag från naturen. Mina motiv hämtar jag från naturen men jag får också inspiration från vårt fantastiska svenska glas.”

AGNETA  META WIJKANDER

OBS! Utgår på grund av återbud!

26 FEBRUARI - 20 MARS

JAN-BERTIL ANDERSSON

"Jag har sedan början av 1980-talet, då jag avslutade mina konststudier i Göteborg, arbetat med måleri, teckning och väldigt mycket grafik. Formgivning, objekt/artists books och videoanimationer har det också blivit. Allt med människan som utgångspunkt."

LARS NYBERG

"Torrnålsgravyrerna är porträtt av blommor och träd jag träffat på. En del växer hemma hos vänner och några har jag "upptäckt" hemma hos mig själv. Torrnålsgravyr är en mycket enkel och direkt metod. En vass stålnål och en blank kopparplåt. Det är inte en teckning utan något annat. Det är levande, oväntade linjer

PIA LINDBERG

 "Med lyxen att bo i unik miljö mellan ett nedlagt och ett aktivt diabasbrott i vackra Gylsboda, är det lätt att hitta inspiration till skapandet. Spelet mellan den råa Diabasen och den djupt svarta, spegelblanka ytan när den är polerad, skapar magi. Kompletterat med handsmitt silver kan smycken och skulpturer få ytterligare dimensioner i sina uttryck.

9 APRIL - 1 MAJ

LENNART NILSSON

"Natur-surrealist. Glad fantasi gör livet roligare". Jag är född och uppvuxen i ett skogslandskap i Hyltebruk. Jag arbetar mestadels med olja på duk, men även med skulptur och grafik. Från naturen hämtar jag motiv och idéer som blandas med frukter, ironi och humor. Min första separatutställning hade jag i Halmstad 1983. Därefter har det förutom i Sverige blivit några i bl. a Norge, Danmark, Tyskland och Spanien. För 10 år sedan byggde jag en större atelje där jag skapar och leder kvällskurser i oljemålning.

ANNLIS KRÜGER

BILDKONSTNÄR MED NÅL OCH TRÅD

"Med garnlådan som palett och symaskinsnålen som penna växer mina textila bilder fram. Bilder komponerade av lager på lager av tunna tyger och med garner och silke i otaliga färgnyanser. Motiven är genomgående mänskliga relationer med humorn som underton. Ständigt iakttagande min omgivning, och inte minst mig själv, noterar jag det pågående rollspelet människor emellan. Kvinnligt, manligt och mänskligt.