Logotext

13 MAJ - 16 MAJ

BILD- OCH FORMGIVNINGSELEVER NJUDUNGSGYMNASIET

3 JULI - 8 AUGUSTI

KONSTFÖRENINGEN PRESENTERAR VETLANDAKONSTNÄRER UNDER 100 ÅR                 1920 - 2020

28 AUGUSTI - 19 SEPTEMBER

MARGARET P ELFSTRAND

"Jag bor i Mjölby i Östergötland där jag är verksam som konstnär i egen ateljé.Min inspiration kommer oftast från naturen i form av färger, former och detaljer som gör intryck. Efter inre reflektion ger intrycken avtryck på duken, och tillsammans med färg skapar jag mina konstverk. Jag har deltagit i utställningar i Sverige och internationellt i Frankrike, Italien, Schweiz, England och Österrike."

LENA EKMAN

"I mitt måleri vill jag skildra och gestalta, inte avbilda eller vara för övertydlig. Form och färg får ersätta detaljer. Jag visar rörelse på olika sätt, företrädesvis i akvarell där jag finner en direkthet. Dansare, segel och fjärilars flykt gestaltar rörelse i mina målningar. Rörelse är ett universellt språk som talar till oss alla. Jag hoppas att målningarna förmedlar en känsla hos betraktaren."

ULF FLENBERG

"Efter ett långt liv som amatörentomolog har jag sedan 15 år tillbaka utvecklat en glasteknik som ger möjlighet att visa skalbaggar i 10-15 ggr förstoring. Min ambition är att komma så nära de olika arternas karaktär som möjligt och förmedla deras fantastiska former och färger. De flesta är svenska arter och några har tropiskt ursprung."

2 OKTOBER - 24 OKTOBER

ALFRED FRÖDING

SARA VILHELMSSON

11 NOVEMBER - 14 NOVEMBER

KONSTBYTARDAGAR

Vartannat år anordnar Vetlanda Konstförening konstbytardagar. I år är det dags igen! Under två dagar fylls våra lokaler med konst som lämnats in för visning och försäljning.

Klicka på bilden för att läsa all information om inlämningdatum, försäljningsvillkor etc.

20 NOVEMBER - 12 DECEMBER

CAROLINE MÖLLER

"Jag arbetar sedan snart 30 år på heltid som keramiker i Byxelkrok på norra Öland.Drejskivan är mitt främsta arbetsredskap och jag utgår ofta från den drejade formen men skär, vrider och bygger ofta för att nå dit jag vill med föremålet. Min strävan är att vara nytänkande. Jag tycker om att exprimentera, våga misslyckas om och om igen. Ur detta utvecklas mitt skapande, ibland på ett helt oväntat sätt!"

LENNART ASCHENBRENNER

"Genom att plocka upp och avbilda en bortkastad papperslapp, en rostig ölkapsyl, ger jag det låga motivet en betydelse. En konstnär är som en alkemist. Jag försöker göra guld av skräp."