Logotext

16 JANUARI – 7 FEBRUARI

ANNA R KINMAN

Flyttad till 2022

”Med förundran upplever jag skönheten i naturens gemensamma linjer. Dessa förtydligas när former, som i verkligheten är mycket små, kraftigt förstoras. Jag arbetar idag både med keramik och musik. Mellan dem finns ingen motsättning. Där finns linjer och rörelse, rytm och puls. Centrala begrepp i mitt arbete är sinnlighet, ärlighet och mod.”

ANN-CHRISTIN MOBERG

Flyttad till 2022

”Jag har tecknat och målat under hela mitt liv, så länge jag kunnat hålla i en penna. Jag kallar mig autodidakt, men har gått många kurser genom åren. Jag håller kurser i akvarellteknik sedan nästan 15 år tillbaka. Genom åren har jag haft många utställningar som varit jurybedömda. Mina motiv hämtar jag från naturen. Mina motiv hämtar jag från naturen men jag får också inspiration från vårt fantastiska svenska glas.”

AGNETA  META WIJKANDER

Flyttad till 2022

”Min konst är inne i en period av mycket glädje, fantasi och humor. Detta vill jag även förmedla till betraktaren. Jag hämtar mina motiv främst från iakttagelser i vardagslivet som senare övergår i fantasier. Jag målar i akryl/blandteknik och arbetar helst i starka färger. En höjdpunkt i mitt måleri var bl.a. olika kurser på Konsthögskolan i Holbaek i Danmark.”

27 FEBRUARI – 21 MARS

JAN-BERTIL ANDERSSON

Flyttad till 2022

”Jag har sedan början av 1980-talet, då jag avslutade mina konststudier i Göteborg, arbetat med måleri, teckning och väldigt mycket grafik. Formgivning, objekt/artists books och videoanimationer har det också blivit. Allt med människan som utgångspunkt.”

LARS NYBERG

Flyttad till 2022

”Torrnålsgravyrerna är porträtt av blommor och träd jag träffat på. En del växer hemma hos vänner och några har jag ”upptäckt” hemma hos mig själv. Torrnålsgravyr är en mycket enkel och direkt metod. En vass stålnål och en blank kopparplåt. Det är inte en teckning utan något annat. Det är levande, oväntade linjer

PIA LINDBERG

Flyttad till 2022

”Med lyxen att bo i unik miljö mellan ett nedlagt och ett aktivt diabasbrott i vackra Gylsboda, är det lätt att hitta inspiration till skapandet. Spelet mellan den råa Diabasen och den djupt svarta, spegelblanka ytan när den är polerad, skapar magi. Kompletterat med handsmitt silver kan smycken och skulpturer få ytterligare dimensioner i sina uttryck.

10 APRIL – 2 MAJ

LENNART NILSSON

Flyttad till 2022

”Natur-surrealist. Glad fantasi gör livet roligare”. Jag är född och uppvuxen i ett skogslandskap i Hyltebruk. Jag arbetar mestadels med olja på duk, men även med skulptur och grafik. Från naturen hämtar jag motiv och idéer som blandas med frukter, ironi och humor. Min första separatutställning hade jag i Halmstad 1983. Därefter har det förutom i Sverige blivit några i bl. a Norge, Danmark, Tyskland och Spanien. För 10 år sedan byggde jag en större atelje där jag skapar och leder kvällskurser i oljemålning.

ANNLIS KRÜGER

BILDKONSTNÄR MED NÅL OCH TRÅD

”Med garnlådan som palett och symaskinsnålen som penna växer mina textila bilder fram. Bilder komponerade av lager på lager av tunna tyger och med garner och silke i otaliga färgnyanser. Motiven är genomgående mänskliga relationer med humorn som underton. Ständigt iakttagande min omgivning, och inte minst mig själv, noterar jag det pågående rollspelet människor emellan. Kvinnligt, manligt och mänskligt.

13 MAJ – 16 MAJ

BILD- OCH FORMGIVNINGSELEVER NJUDUNGSGYMNASIET

Genomförs digitalt

Färg och form är det! Vilken färg och form skulle det vara, och vilken färg och form skulle det bli? Men färgstarkt!

3 JULI – 8 AUGUSTI

KONSTFÖRENINGEN PRESENTERAR VETLANDAKONSTNÄRER UNDER 100 ÅR                 1920 – 2020

28 AUGUSTI – 19 SEPTEMBER

MARGARET P ELFSTRAND

”Jag bor i Mjölby i Östergötland där jag är verksam som konstnär i egen ateljé.Min inspiration kommer oftast från naturen i form av färger, former och detaljer som gör intryck. Efter inre reflektion ger intrycken avtryck på duken, och tillsammans med färg skapar jag mina konstverk. Jag har deltagit i utställningar i Sverige och internationellt i Frankrike, Italien, Schweiz, England och Österrike.”

LENA EKMAN

”I mitt måleri vill jag skildra och gestalta, inte avbilda eller vara för övertydlig. Form och färg får ersätta detaljer. Jag visar rörelse på olika sätt, företrädesvis i akvarell där jag finner en direkthet. Dansare, segel och fjärilars flykt gestaltar rörelse i mina målningar. Rörelse är ett universellt språk som talar till oss alla. Jag hoppas att målningarna förmedlar en känsla hos betraktaren.”

ULF FLENBERG

”Efter ett långt liv som amatörentomolog har jag sedan 15 år tillbaka utvecklat en glasteknik som ger möjlighet att visa skalbaggar i 10-15 ggr förstoring. Min ambition är att komma så nära de olika arternas karaktär som möjligt och förmedla deras fantastiska former och färger. De flesta är svenska arter och några har tropiskt ursprung.”

2 OKTOBER – 24 OKTOBER

ALFRED FRÖDING

SARA VILHELMSSON

11 NOVEMBER – 14 NOVEMBER

KONSTBYTARDAGAR

Vartannat år anordnar Vetlanda Konstförening konstbytardagar. I år är det dags igen! Under två dagar fylls våra lokaler med konst som lämnats in för visning och försäljning.

Klicka på bilden för att läsa all information om inlämningdatum, försäljningsvillkor etc.

20 NOVEMBER – 12 DECEMBER

CAROLINE MÖLLER

”Jag arbetar sedan snart 30 år på heltid som keramiker i Byxelkrok på norra Öland.Drejskivan är mitt främsta arbetsredskap och jag utgår ofta från den drejade formen men skär, vrider och bygger ofta för att nå dit jag vill med föremålet. Min strävan är att vara nytänkande. Jag tycker om att exprimentera, våga misslyckas om och om igen. Ur detta utvecklas mitt skapande, ibland på ett helt oväntat sätt!”

LENNART ASCHENBRENNER

”Genom att plocka upp och avbilda en bortkastad papperslapp, en rostig ölkapsyl, ger jag det låga motivet en betydelse. En konstnär är som en alkemist. Jag försöker göra guld av skräp.”