Logotext

2020 ÅRS UTSTÄLLNINGSPROGRAM

 

11 JANUARI - 2 FEBRUARI

CHRISTINA ASSARSSON

"I början av karriären skapade jag mest porträtt med kolkrita men numera blir det nästan enbart oljemålningar. Jag målar friskt med kniv och har nästan lika mycket färg på mig själv som på tavlan. Genom att måla med kniv kan jag skapa de tredimensionella effekter som jag eftersträvar. Jag vill att mina tavlor skall vara som ögongodis och förmedla livets alla lyckliga ögonblick av värme, glädje och solsken."

DALE KARLSSON

"Jag har jobbat med lera sedan mitten av 70-talet. Efter Leksands folkhögskola började jag min yrkeskarriär som drejare på Stenkärlsfabriken i Höganäs. Sedan 1982 har jag egen verkstad i Vimmerby. Mina inspirationskällor har alltid varit de österländska stengodstraditionerna. Till utställningen har jag arbetat med  drejad sluten form med klassiska glasyrer som temoko, chün, oxblod och askglasyrer."

22 FEBRUARI - 15 MARS

MICKE JOHANSSON

"Jag är född i Flerohopp utanför Nybro. Genom kontakt med Ulrika Hydman Vallien och Orrefors Kosta Boda fick jag möjlighet att åka till Pilchuck Glasschool och vidga vyerna inom glasets fantastiska värld.Jag blev mästare vid 24 års ålder. 2004 fick jag anställning vid Pukebergs glasbruk och 2007 tog jag över hyttan och startade Mickejohans Konstglas AB. Idag har jag egen hytta och glasschop på min egen gård utanför Örsjö."

 

IRENE TROTZIG

"Jag vill att varje bild ska vara som små berättelser. En historia där tiden förvandlas i tankestigar som slingrar sig mot drömmars minnen i det bortglömda. Som ett minne står jag själv i små ord som jag ristat på den vita duken och lämnat spår. I färgernas specifika ton bygger jag ett drömskt landskap."

4 APRIL - 26 APRIL

ANNA R KINMAN

"Med förundran upplever jag skönheten i naturens gemensamma linjer. Dessa förtydligas när former, som i verkligheten är mycket små, kraftigt förstoras. Jag arbetar idag både med keramik och musik. Mellan dem finns ingen motsättning. Där finns linjer och rörelse, rytm och puls. Centrala begrepp i mitt arbete är sinnlighet, ärlighet och mod."

ANN-CHRISTIN MOBERG

"Jag har tecknat och målat under hela mitt liv, så länge jag kunnat hålla i en penna. Jag kallar mig autodidakt, men har gått många kurser genom åren. Jag håller kurser i akvarellteknik sedan nästan 15 år tillbaka. Genom åren har jag haft många utställningar som varit jurybedömda. Mina motiv hämtar jag från naturen. Mina motiv hämtar jag från naturen men jag får också inspiration från vårt fantastiska svenska glas."

AGNETA META WIJKANDER

"Min konst är inne i en period av mycket glädje, fantasi och humor. Detta vill jag även förmedla till betraktaren. Jag hämtar mina motiv främst från iakttagelser i vardagslivet som senare övergår i fantasier. Jag målar i akryl/blandteknik och arbetar helst i starka färger. En höjdpunkt i mitt måleri var bl.a. olika kurser på Konsthögskolan i Holbaek i Danmark."

21 MAJ - 24 MAJ

BILD- OCH FORMGIVNINGSELEVER NJUDUNGSGYMNASIET

Stad förr och nu.

Stadens inre och yttre.

Staden i fantasi och verklighet.

27 JUNI - 2 AUGUSTI

KONSTFÖRENINGEN PRESENTERAR VETLANDAKONSTNÄRER UNDER 100 ÅR                 1920 - 2020

22 AUGUSTI - 13 SEPTEMBER

3 OKTOBER - 25 OKTOBER

5 NOVEMBER - 8 NOVEMBER

14 NOVEMBER - 6 DECEMBER