Logotext

2018

17 november - 9 december  Mara Contardo


6 oktober - 4 november  Berit Hammarbäck, Bodil Hedlund, Elisabeth Lindstedt 


26 - 30 september         Konstbytardagar

2018 års upplaga av Konstbytardagarna blev välbesökta med ett stort antal verk utställda till försäljning under lördagen och söndagen. Det är tydligt att detta är en uppskattad aktivitet och många tavlor fick nya ägare.


25 augusti - 16 september        Krister Ekman,  Stefan Hedström


30 juni - 5 augusti         Sommarutställning med 7 konstnärer

                     Mikael Kenlind, Maria Milton Loheden, Robert Oldergaarden, Lars Larsson, Tex Berg, Karin Petri Wennström, Berndt Wennström


10 maj - 20 maj          Elevutställning

            Bild- och formgivningselever, Njudungsgymnasiet Vetlanda


7 april - 29 april          Sofia Hagström Möller och Christina Ruthger

                   Sofia Hagström Möller

Sofia är utbildad på Danmarks Designskole i Köpenhamn 2007. Hon är verksam som textildesigner både inom textilindustrin och som formgivare till utsmyckningar i både Sverige och Danmark. Dessutom undervisar hon i vävning på Laugets kurser i Köpenhamn och också som gästlärare i vävning i hela Danmark. Hon har varit representerad vid utställningar i bl a Como, Italien, Bratislava och Prag. Hon har också gjort kyrkotextil till Svenska Gustafskyrkans 100-årsjubileum i Köpenhamn.

                   Christina Ruthger

”För mig är lusten till färgen det drivande. Ett anslag och dansen är igång, en dialog uppstår, ett famlande, något skymtar förbi för det inre ögat och tar form; processen fortgår tills samtalet stillnat. Det som kommer upp är det som berör, både det stora och det lilla i tillvaron; en nyfikenhet på det som döljer sig under ytan och bortom orden."


24 feb - 18 mars      Natalia Johansson

Natalia är utbildad vid konsthögskolan i Mukhina Art Institute i St.Petersburg. Natalia arbetar i flera olika tekniker som olja, akvarell, akryl, blandteknik… Motiven är ofta abstrakta och baserade på sammansättningar av geometriska former och objekt som bildar relationer till varandra. Hon ägnar sig även åt design och skulptur i keramik och glas.


13 januari - 4 februari      Peter Nilsson och Theo Janson

Peter Nilsson

Peter är bosatt i Mellbytorp på sydöstra Öland. Uttrycksmedlet är akvarell. Inspirationen kommer från landskapet och fågellivet runt Östersjön och de Öländska strandängarna som ligger endast ett stenkast från ateljén. Utöver det fria skapandet gör Peter även en del illustrationsuppdrag till böcker. Senaste arbetsprojektet är boken #Ölands fåglar". En omfattande volym som presenterar öns fåglar både i nutid och dåtid.

Theo Janson

Theo Janson hade sin första separatutställning 1976 på Galleri H i Stockholm. Theo har över tid använt många olika tekniker och material till sina bilder och utsmyckningar. Idag i viss mån med grafik, men i huvudsak med polykroma träobjekt.